Update: Utrecht-fans not amused: De Arena in Amsterdam is onbespreekbaar

Update: Utrecht-fans not amused: "De Arena in Amsterdam is onbespreekbaar"

22-03-2017 21:48
55

FC Utrecht kan tijdens de eerste twee thuisduels van de Europa League niet terecht in het eigen stadion. In De Galgenwaard staat namelijk het EK Vrouwenvoetbal op het programma in juli.

Een deel van de wedstrijden van dat EK wordt op data afgewerkt waarop ook de tweede kwalificatieronde van de Europa League gepland staat. Het gaat om 13 en 20 juli. Als Utrecht de play-offs wint, moet het uitkomen in die tweede kwalificatieronde. Het thuisduel in die fase kan waarschijnlijk niet in de Domstad worden afgewerkt.

Wedden

Meer odds

De derde kwalificatieronde (27 juli en 3 augustus) is mogelijk wel weer haalbaar, omdat op 25 juli de laatste wedstrijd in het stadion van Utrecht gepland is. Algemeen directeur Wilco van Schaik van FC Utrecht reageerde in het Algemeen Dagblad: "Wij hebben in 2014 een weloverwogen besluit genomen het EK hierheen te halen met als doel extra inkomsten te genereren voor de club."

"Destijds was er geen sprake van dat Nederlandse clubs in deze fase van het Europese toernooi moesten instromen en dus gingen wij ervan uit dat er geen agenda-technisch probleem zou ontstaan", aldus Van Schaik. "Met de kennis van nu waren we ongetwijfeld tot een ander besluit gekomen. De mooie prestaties van ons eigen team maken de situatie extra zuur."

Update 22/03 21.48: De supportersvereniging van FC Utrecht is not amused met het nieuws dat de club zal moeten uitwijken naar een ander stadion indien het zich kwalificeert voor de voorronde van de Europa League. "We wisten het niet. De club heeft ons deze week geïnformeerd. Toen het verzoek van de UEFA kwam voor het EK Vrouwen, dacht de leiding op dat moment niet dat FC Utrecht Europees voetbal zou halen. En volgens de club worden de wedstrijden uit de voorronde nooit zo vroeg in het seizoen gespeeld. Dat is dit jaar voor het eerst, was de uitleg", aldus Teun den Hartog, voorzitter van de supportersvereniging, in gesprek met het Algemeen Dagblad. 

De thuishaven van Vitesse kan eventueel uitkomst bieden. Den Hartog staat open voor duels in de Gelredome. "We hebben het er nog niet over gehad, maar het zou kunnen. De Arena in Amsterdam is onbespreekbaar."