Go Ahead Eagles stuurt De Koning als tweede Eredivisie-trainer de laan uit

Go Ahead Eagles stuurt De Koning als tweede Eredivisie-trainer de laan uit

22-03-2017 09:30
43

Go Ahead Eagles heeft Hans de Koning per direct op non-actief gesteld. De club zegt het vertrouwen in de trainer op vanwege de aanhoudende tegenvallende resultaten.

De Koning is na Zeljko Petrovic (ADO Den Haag) pas de tweede Eredivisie-trainer dit seizoen die zijn werk niet mag voortzetten. Volgens een verklaring van de club uit Deventer is er woensdagochtend in goed overleg afscheid genomen van elkaar. "De resultaten van de afgelopen maanden gaven geen reden aan te nemen dat de neerwaartse spiraal omgebogen zou worden", legt technisch manager Dennis Beuking uit.

"Als club zijn we dan ook van mening dat dit besluit, hoe moeilijk ook, de kansen op directe of indirecte handhaving vergroot. Dit neemt niet weg dat we Hans de Koning dankbaar zijn voor wat hij voor de club heeft betekend." De club wil snel een interim-trainer aanstellen. Tot die tijd hebben assistenten Harry Decheiver en Michel Boerebach de leiding.

Go Ahead Eagles staat op de laatste plaats in de Eredivisie. De Koning had de club sinds maart vorig jaar onder zijn leiding. Onder de trainer promoveerde de club via de nacompetitie naar het hoogste niveau. De laatste vijf wedstrijden werd er echter maar één punt gepakt door de Deventenaren.