Manu: 'Die Engelsen moesten bijna lachen van hoe de Nederlandse spelers eruitzien'

Manu: 'Die Engelsen moesten bijna lachen van hoe de Nederlandse spelers eruitzien'

22-03-2017 10:52
32

Zijn avontuur bij Brighton & Hove Albion is op een mislukking uitgelopen, maar Elvis Manu is in zijn halfjaar in Engeland wel onder de indruk geraakt van het Championship. De Eredivisie, daar lachen de Engelsen maar om.

"Je had daar spelers die er voetbal-technisch gezien en volgens de Nederlandse maatstaven, heel netjes gezegd, vrij weinig van konden", zegt Manu, nu speler van Go Ahead Eagles, in Voetbal International. "Maar die op het veld zó tekeergingen dat je er bijna angstig van werd. Ze verzaken nóóit, die Engelsen. In de bus naar een uitduel keken we weleens naar een wedstrijd uit de Eredivisie. Die gasten konden hun ogen niet geloven. Ze moesten bijna lachen om het tempo, de strijd en hoe de Nederlandse spelers eruitzien."

"Slap en klein, naar hun idee", vervolgt Manu, die vertrok bij Brighton omdat hij te weinig aan spelen toekwam. "En dan nog dat kunstgras... Dat gaat er daar al helemáál niet in. Waar je ook speelt of traint, de velden zijn als biljartlakens. We moeten in Nederland niet te neerbuigend doen over het Championship. Nu ik terug ben, merk ik het grote verschil. In de Eredivisie kun je een bal aannemen. Hoef je daar niet eens te proberen. Voordat je ’m raakt, heb je al een klets te pakken."