Arnhem vreest ongeregeldheden tussen Vitesse- en Feyenoord-fans door 'PMDS'

Arnhem vreest ongeregeldheden tussen Vitesse- en Feyenoord-fans door 'PMDS'

22-03-2017 13:42
57

Arnhem houdt het hart vast voor de komst van honderden Feyenoord-fans op zondag 23 april. De Rotterdammers willen voor de mogelijke kampioenswedstrijd tegen Vitesse indrinken op de Korenmarkt, in het centrum van de stad.

"Dat hebben we liever niet. Ik denk niet dat we op de Korenmarkt zitten te wachten op hordes Feyenoord-fans", zegt voorzitter Liesbeth de Zoete van de Ondernemersvereniging Korenmarkt tegen de Gelderlander. "Honderden supporters bij elkaar zorgt voor spanningen en dat willen we niet. Ook niet voor de andere gasten, waarvoor de aanwezigheid van zoveel supporters zeer intimiderend kan zijn."

Woensdag hebben zich al duizend Feyenoord-fans aangemeld voor een zogeheten PMDS (Pre Match Drinking Session) op de Korenmarkt. Saillant is dat vanwege ongeregeldheden tussen Vitesse- en Feyenoord-fans eerder dit seizoen, er beperkte kaartverkoop is voor de clash op 23 april. De Zoete vraagt zich af hoe Vitesse-fans reageren op de aanwezigheid van die honderden Feyenoorders op 'hun' Korenmarkt. "Dat kan heel vervelend worden, zeker als Feyenoord verliest."