In het kort: Kluivert helpt Oranje O19 aan eerste zege, transferstunt Oostende

In het kort: Kluivert helpt Oranje O19 aan eerste zege, transferstunt Oostende

23-03-2017 21:25
9

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Kluivert schiet Oranje O19 naar eerste overwinning
Oranje O19 heeft met 1-0 van de leeftijdsgenoten van Finland gewonnen. Ajax-revelatie Justin Kluivert was de grote man bij het Nederlandse jeugdelftal: de aanvaller was vlak voor tijd verantwoordelijk voor het enige doelpunt. Het duel met Finland was de eerste wedstrijd in het EK-kwalificatietoernooi. Oranje O19 speelt verder nog uit tegen Oekraïne en Griekenland.

Verhuizing Everton komt nadrukkelijk in zicht
Het begint er steeds meer op te lijken dat Everton het iconische stadion Goodison Park gaat verlaten. De Premier League-club heeft een akkoord bereikt voor de koop van een stuk grond bij Bramley Moore Dock, een stuk dichter bij het centrum van de stad. Ook de gemeente Liverpool wil meewerken aan de verhuizing van Everton, dat al sinds 1892 op het huidige onderkomen voetbalt. The Toffees zijn al zo'n twintig jaar bezig met een eventuele verhuizing. De verwachting is nu dat het huidige plan eind dit jaar klaar is.

Oostende stunt met Lombaerts
KV Oostende heeft een flinke slag geslagen door Nicolas Lombaerts binnen te halen. De 39-voudig Belgisch international komt per direct over van het Russische Zenit Sint-Petersburg. De nummer vijf van de Belgische competitie betaalt een recordbedrag van 1,5 miljoen euro voor de centrale verdediger, die eerder bij Club Brugge en AA Gent voetbalde.

Barcelona incasseert boete van UEFA
De disciplinaire commissie van de UEFA heeft FC Barcelona een boete van negentienduizend euro opgelegd. Dit, nadat enkele Barca-supporters het veld betraden na de 6-1 van Sergi Roberto tijdens de Champions League-wedstrijd tegen Paris Saint-Germain van twee weken terug. Het incident met de fans is echter niet de enige reden. Ook wegens 'onbehoorlijk gedrag van het team' ontvangt Barcelona de boete. Daarmee doelt de UEFA op de vijf gele kaarten die de Catalanen ontvingen tijdens de achtste finale van het kampioenenbal.

Feyenoord pakt door
Ook de zeventienjarige Achraf El Bouchataoui heeft zijn toekomst verbonden aan Feyenoord. De middenvelder van Feyenoord onder 17 is verheugd over zijn eerste profcontract. "Ik speel al elf seizoenen bij Feyenoord. Dat ik na elf jaar hard werken zo’n mooie beloning krijg in de vorm van een profcontract, wil ik graag vieren met de mensen die belangrijk voor mij zijn."

Van Marwijk en Saudi-Arabië hard op weg naar WK

Het Saudi-Arabië van bondscoach Bert van Marwijk ligt op koers voor het WK 2018 in Rusland. In Thailand werd met 0-3 gewonnen, waardoor de Saudi's koploper zijn in Poule B met dertien punten uit zes wedstrijden. Een plek bij de eerste twee in deze poule volstaat voor directe kwalificatie; Saudi-Arabië staat nu vier punten los van nummer drie Australië.

Contractnieuws bij Feyenoord
Cheick Touré heeft zijn eerste profcontract getekend bij Feyenoord. De zestienjarige aanvaller en aanvoerder van Feyenoord onder 17 tekent tot 2020 in De Kuip. "Ik ben heel blij met dit contract en wil mezelf de komende jaren waarmaken, met als uiteindelijke doel natuurlijk De Kuip halen", vertelt hij op de Feyenoord-site. 

PSV wil Nilis behouden
Spitsentrainer Luc Nilis kan een nieuwe contractaanbieding van PSV tegemoet zien. De verbintenis van de Belg loopt deze zomer af. PSV wil de huidige technische staf graag intact houden; momenteel zijn Nilis en assistent-trainer Ruud Brood de enigen met een aflopend contract.

Succesvol interlanddebuut Kuwas
Brandley Kuwas heeft namens Curaçao zijn eerste oefeninterland afgewerkt. Thuis tegen El Salvador werd er met 1-1 gelijkgespeeld. De buitenspeler van Heracles Almelo leverde meteen een assist af op Felitciano Zschüsschen, de voormalige spits van onder meer FC Twente en NAC. Kuwas kan nog wel voor Oranje spelen, omdat het een oefenduel betreft.

Werner houdt blessure over aan debuut
Voor Timo Werner is zijn interlanddebuut minder succesvol verlopen. De aanvaller van RB Leipzig viel in het vriendschappelijke treffen tussen Duitsland en Engeland geblesseerd uit met een spierscheuring. Werner mist in ieder geval het kwalificatie-duel met Azerbeidzjan zondag en staat waarschijnlijk wekenlang buitenspel

Olsson keert terug naar Zweden
Voormalig NEC-verdediger Jonas Olsson verruilt West Bromwich Albion per direct voor het Zweedse Djurgarden IF. De 34-jarige Zweed speelde liefst negen jaar voor The Baggies, maar heeft zijn contract laten ontbinden, waardoor hij meteen beschikbaar is voor de start van de Zweedse competitie.