Ajax wint niet in geheim oefenduel; Neres speelt negentig minuten

23-03-2017 14:43
88

Ajax en PEC Zwolle hebben donderdag een oefenwedstrijd gespeeld. Het duel, dat achter gesloten deuren werd gehouden, eindigde in een 1-1 gelijkspel.

Ajax kwam via Pelle Clement op een 1-0 voorsprong na 34 minuten spelen. Twaalf minuten voor tijd zorgde Dirk Marcellis namens PEC Zwolle voor de gelijkmaker.

Ajax speelde onder meer met Hakim Ziyech, David Neres, Mateo Cassierra en Daley Sinkgraven. Ook Heiko Westermann en Diederik Boer begonnen in de basis. Bij PEC kwam Anass Achahbar, doorgaans bankzitter bij de club uit Zwolle, zestig minuten in actie. Ajax kreeg in de eerste helft de meeste kansen via Cassierra, die onder meer op aangeven van Neres gevaarlijk was. In de tweede helft waren er meer kansen voor PEC Zwolle, dat uiteindelijk scoorde via Marcellis.

Opstellingen
Ajax : Diederik Boer (’45. Norbert Alblas), Terry Lartey-Sanniez, Heiko Westermann, Mauro Savastano, Daley Sinkgraven, Carel Eiting (’62. Danilho Doekhi), Pelle Clement (’45. Markus Bay), Damil Dankerlui, Hakim Ziyech (’45. Reda Boultam), David Neres en Mateo Cassierra.

PEC Zwolle : Kevin Begois, Bart Schenkeveld, Philippe Sandler, Ted van de Pavert, Django Warmerdam (’45. Bram van Polen), Danny Holla (’45. Mustafa Saymak), Erik Israelsson (’62. Dirk Marcellis), Stef Nijland (’45. Ouasim Bouy), Kingsley Ehizibue, Youness Mokhtar (’62. Queensy Menig) en Anass Achahbar (’62. Nicolai Brock-Madsen).