Hoogma: Vechten omdat iemand voor een andere club is… Bizar

Hoogma: "Vechten omdat iemand voor een andere club is… Bizar"

23-03-2017 16:01
3

Met zijn achttien jaar is Justin Hoogma al een betrouwbare Eredivisie-verdediger bij Heracles Almelo. Het talent heeft nog een lange en misschien wel grote carrière voor zich en verwacht niet dat hij tijdens die loopbaan ook voor rivaal FC Twente gaat spelen.

Hoogma maakte deel uit van de gezamenlijke jeugdopleiding van de twee clubs en zag zijn vader, algemeen directeur Nico-Jan, ooit wel voor beide rivalen uitkomen. "Het is niet zo dat ik per se niet voor Twente wil spelen", zegt Hoogma in gesprek met ELF Voetbal. "Ik heb niets tegen die club, maar ik zie het niet snel gebeuren."

Wedden

Meer odds

"Het is natuurlijk wel een beetje gek dat je in de jeugd met elkaar speelt en bij het eerste rivaliteit heerst. Gezonde rivaliteit is leuk, maar vechten omdat iemand voor een andere club is… Bizar. Ik ga er niet in mee, want een van mijn beste vrienden, Hidde ter Avest, speelt voor FC Twente."

Hoogma heeft wel de droom om in de Bundesliga te spelen. "Daar zitten haast alleen maar mooie clubs, zelfs op het tweede niveau. Maar voor nu zit ik voorlopig goed bij Heracles. Het is pas mijn eerste jaar in de basis, dus met een vertrek houd ik me absoluut nog niet mee bezig", aldus de jonge centrale verdediger.