Manu: 'Je maakt grote plannen: debuteren, naar Spurs, daarna naar City'

Manu: 'Je maakt grote plannen: debuteren, naar Spurs, daarna naar City'

23-03-2017 17:54
6

Elvis Manu is weer terug in Nederland na een mislukt avontuur in Engeland bij Brighton & Hove Albion. De oud-Feyenoorder, nu spelend voor Go Ahead Eagles, heeft door zijn tijd in Engeland beseft dat het niet vanzelf gaat als je als talent een stap hogerop wil zetten.

"Je kunt inderdaad niet plannen", vertelt Manu in Voetbal International. "Als talentje van Feyenoord denk je zo helemaal niet. Je maakt grote plannen: debuteren in De Kuip, er drie jaar spelen, dan naar Tottenham Hotspur, daarna Manchester City. Alle talenten van de Nederlandse topclubs hebben het idee dat ze ooit bij Real Madrid terecht zullen komen. Dat dacht ik zelf ook toen ik jong was. Vergeet het maar."

"Ik weet nu dat je om dát niveau te bereiken niet heel getalenteerd moet zijn, maar buitengewoon, uitzonderlijk goed", vervolgt de openhartige Manu. "En dan nog zal je het waarschijnlijk niet halen. Dat is natuurlijk niet iets om je voor te schamen, maar wel een wake-up call. Voor mij persoonlijk dan. Je bent zo bezig met plannen maken, dat je vergeet te genieten van het voetbal."