Sneijder: 'Dan moet ik met m'n schoentjes aan de lijn blijven, niet mijn positie'

Sneijder: 'Dan moet ik met m'n schoentjes aan de lijn blijven, niet mijn positie'

23-03-2017 21:20
4

Wesley Sneijder hoopt niet op een rol als hangende linksbuiten in de komende twee interlands met het Nederlands elftal. In het WK-kwalificatieduel met Luxemburg eind vorig jaar (1-3 winst) begon de middenvelder niet op zijn favoriete 'nummer tien' positie. "Het was een beetje ongelukkig", laat Sneijder tegenover de NOS weten.

"Er waren geen anderen. Of ik heb gezegd dat ik er niet meer wil spelen? Nee, bij Galatasaray heb ik ook op die positie gespeeld", zegt Sneijder, die meent dat het 'best een lekkere positie' voor hem kán zijn. "Als je bepaalde tegenstanders hebt waarin je vanuit die posities tussen de linies kan komen. Dan is het te vergelijken met de nummer tien positie."

"Alleen wij hadden Luxemburg anders verwacht: er waren geen linies. Dan moet ik met m'n voetbalschoentjes aan de lijn blijven, dan is het niet mijn positie", aldus de 32-jarige Sneijder. De routinier van Oranje benadrukt dat hij het beste tot zijn recht komt als hij rondom de spitsen op het veld staat. "Of dat nu ook weer gaat gebeuren? Dat weet ik niet, we zullen het zien."

Het Nederlands elftal speelt zaterdagavond uit tegen Bulgarije. Na het weekend staat op dinsdag het duel met Italië op het programma in de Arena.