Blind moet voorbeeld nemen aan Van Bronckhorst: Niemand begint er nog over

Blind moet voorbeeld nemen aan Van Bronckhorst: "Niemand begint er nog over"

24-03-2017 08:49
20

Oscar Moens vindt dat Oranje-bondscoach Danny Blind een keuze moet maken voor een keeper. De tweevoudig Oranje-international haalt een voorbeeld van Giovanni van Bronckhorst, trainer van Feyenoord, aan. Ook Sander Westerveld reageert.

Moens ziet dat er momenteel geen onomstreden nummer één is bij het Nederlands elftal. "Toch denk ik dat duidelijkheid het beste werkt", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Het voorkomt bijvoorbeeld ook dat het in de aanloop naar een interland voortdurend een item is voor de kranten en televisie."

"Bij Feyenoord schepte Giovanni van Bronckhorst duidelijkheid door Brad Jones aan te wijzen als eerste keeper. Kenneth Vermeer verving hem, maar hij wist ook: als Jones fit is, ben ik weer reservekeeper. En niemand begint er nog over", aldus Moens.

Westerveld gaat vooral in op de situatie rond Jeroen Zoet, die wél speelt. Zijn concurrenten Jasper Cillessen en Michel Vorm niet. "Wat er mis is met Jeroen Zoet? Als Blind écht twijfelt, dan is er onvoldoende vertrouwen in Zoet", stelt Westerveld.