'Blind maakt harde keuzes en zet Sneijder én Memphis op de bank bij Oranje'

'Blind maakt harde keuzes en zet Sneijder én Memphis op de bank bij Oranje'

24-03-2017 20:23
69

Wesley Sneijder moet vrezen dat hij de wedstrijd tegen Bulgarije van zaterdag op de bank moet beginnen. Davy Klaassen krijgt volgens Voetbal International de voorkeur op het Oranje-middenveld.

Op basis van de laatste training in Sofia lijkt het er sterk op dat de Ajacied een driemansmiddenveld gaat vormen met Georginio Wijnaldum en Kevin Strootman. Bondscoach Danny Blind heeft volgens het weekblad ook al een oplossing gevonden voor de defensie als Stefan de Vrij niet op tijd fit blijkt. De Lazio-verdediger is een ernstig twijfelgeval en wordt indien nodig vervangen door ploeggenoot Wesley Hoedt, die de voorkeur krijgt boven Ajax-tiener Matthijs de Ligt. Ook Bruno Martins Indi speelt.

In de aanval lijkt geen plek weggelegd voor de in vorm verkerende Olympique Lyon-aanvaller Memphis Depay. Spartak Moskou-aanvaller Quincy Promes krijgt de voorkeur op de linksbuitenpositie. Bas Dost staat bij afwezigheid van Vincent Janssen in de spits en zal dus Klaassen in zijn rug krijgen.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Zoet; Karsdorp, Martins Indi, Hoedt, Blind; Strootman, Wijnaldum, Klaassen; Robben, Dost, Promes