Langeler laat acht spelers debuteren in Jong Oranje: Was nog wat chaotisch

Langeler laat acht spelers debuteren in Jong Oranje: "Was nog wat chaotisch"

24-03-2017 21:28
4

Jong Oranje-bondscoach Art Langeler moet een nieuwe generatie talenten inpassen in het beloftenelftal. Om die reden stonden er acht debutanten op het veld tijdens het oefenduel met Finland van vrijdagavond.

"Door alle nieuwe jongens die voor het eerst op deze manier samenspeelden, was het nog wat chaotisch", zei de bondscoach na de 2-0 zege tegen De Telegraaf. Heerenveen-speler Jerry St. Juste en Pelle van Amersfoort zorgden voor de goals. Laatstgenoemde was een van de acht debutanten.

Ook Jeremy Helmer (AZ), Frenkie de Jong (Ajax), Bart Ramselaar, Damian van Bruggen (PSV), Joel Drommel, Hidde ter Avest (FC Twente) en Calvin Verdonk (Feyenoord, verhuurd aan PEC Zwolle) speelden voor het eerst mee bij Jong Oranje. "Vooropgesteld ben ik blij dat we gewonnen hebben, maar we hadden er veel meer uit moeten halen", vindt Langeler.

"De eerste helft hebben wij een aantal goede kansen gehad, maar kwamen zij er ook een aantal keren uit. Dat ging allebei beter in de tweede helft, want wij scoorden en zij hebben geen kans meer gehad. Maar het grote gevaar met onze speelstijl en onze jongens, is dat wanneer het te makkelijk gaat, we te snel naar voren lopen en we de veldbezetting niet meer houden. Tegen landen als Engeland en Oekraïne in de EK-kwalificatie krijgen we dan een probleem."