'Maaskant vindt werk in Eredivisie en moet Go Ahead voor degradatie behoeden'

'Maaskant vindt werk in Eredivisie en moet Go Ahead voor degradatie behoeden'

24-03-2017 22:06
35

Go Ahead Eagles heeft een opvolger gevonden voor de ontslagen Hans de Koning. Robert Maaskant moet de hekkensluiter van de Eredivisie voor degradatie behoeden. Dat melden de Stentor en het Algemeen Dagblad vrijdagavond.

De verwachting is dat Maaskant zaterdag bij de club wordt gepresenteerd. Maaskant was al meerdere periodes verbonden aan Go Ahead Eagles. Hij doorliep als speler een deel van de jeugdopleiding van de club uit Deventer, debuteerde er in het seizoen 1989/90 in het betaalde voetbal, was later actief als assistent-trainer van de club en stond in 2003 een korte periode als hoofdtrainer voor de groep.

Donderdag werd nog bekend dat Maaskant op parttimebasis aan de slag gaat bij de gemeente Breda, waar hij zich met topsportontwikkeling zou gaan bezighouden. Of hij die baan gaat combineren met zijn functie bij Go Ahead Eagles is nog niet bekend. Maaskant is sinds eind 2015 niet meer actief geweest als trainer. Hij werd destijds ontslagen als coach van NAC Breda.

Overigens zal Maaskant alleen het seizoen afmaken. Volgens Voetbal International is Pepijn Lijnders, assistent-trainer van Jürgen Klopp bij Liverpool, in beeld om het stokje volgend seizoen over te nemen.