'Ouwe zak' Robben adviseert Ajacied: Alleen mag je er nooit tevreden mee zijn

'Ouwe zak' Robben adviseert Ajacied: "Alleen mag je er nooit tevreden mee zijn"

25-03-2017 07:44
6

Arjen Robben helpt nieuwe gezichten bij het Nederlands elftal graag. Zo wijst hij deze week Matthijs de Ligt de weg bij Oranje. Behalve dat, zet Robben de debuutselectie van de zeventienjarige Ajacied in perspectief.

"Zonder als ouwe zak te klinken en dat vroeger alles beter was, leg je hem voor dat dit slechts een begin is", zegt Robben in De Telegraaf. "Natuurlijk mag en moet je genieten van het moment. Alleen mag je er nooit tevreden mee zijn."

De geboren Groninger vervolgt: "Het gaat om de volgende stapjes. Je bent er niet met een selectie, je hebt nog niets bereikt, het is slechts het begin en je moet steeds een stapje extra maken. Zoiets geef ik mee aan alle nieuwe internationals aan wie ik me de laatste tijd moet voorstellen."

Met zijn ervaring wil Robben zich extra laten gelden. "Dat wordt gevraagd, maar dien je ook van jezelf te eisen. Zowel binnen als buiten het veld. Je begrijpt hoe frustrerend het in zo’n rol is als je moet afzeggen voor Oranje of tussentijds wegvalt met een blessure. Daar heb ik het moeilijk mee gehad, maar nu draait het prima en ben ik fysiek helemaal in orde."