Update: Go Ahead breidt technische staf uit: oud-prof komt Maaskant assisteren

Update: Go Ahead breidt technische staf uit: oud-prof komt Maaskant assisteren

25-03-2017 14:40
13

Robert Maaskant is definitief de nieuwe trainer van Go Ahead Eagles. De club heeft zaterdag bekendgemaakt dat de coach voor de rest van het seizoen getekend heeft in Deventer.

Maaskant is de opvolger van de ontslagen Hans de Koning. "In de strijd om lijfsbehoud hebben we behoefte aan een ervaren trainer, die beschikt over veel power en gogme", zegt technisch manager Dennis Bekking in een verklaring. "Robert is bij uitstek iemand die in korte tijd iets teweeg kan brengen. Iets wat we nodig hebben, aangezien het een samenwerking van maximaal elf wedstrijden betreft."

Maaskant moet ervoor zorgen dat Go Ahead Eagles, op dit moment hekkensluiter, volgend seizoen in de Eredivisie speelt. "In mijn ogen is niks onmogelijk, als je maar alles doet om te winnen. Zelfs als ik tegen mijn beste vriend speel, doe ik nog álles om te winnen. Die mentaliteit neem ik uiteraard ook mee naar Go Ahead Eagles", aldus Maaskant. "Er ligt een immense sportieve opgave, maar tegelijkertijd zijn in mijn ogen alle middelen aanwezig om de klus te klaren."

Maaskant werkte eerder al kort als trainer bij Go Ahead Eagles en begon in Deventer zijn trainersloopbaan. Hij zal niet met assistent-trainer Harry Decheiver werken. Decheiver is van het eerste elftal afgehaald na een aankondiging in de media.

Update 14.40: Via de officiële kanalen maakt Go Ahead zaterdagmiddag bekend dat Marco Koorman tot het einde van het seizoen aan de technisch staf is toegevoegd. Hij wordt assistent van Maaskant. Koorman, die tussen 1988 en 1995 prof was van onder meer FC Groningen en FC Zwolle, blijft ook in dienst als trainer van het beloftenteam van de club.