'Tottenham maakt schoon schip: peperdure aankoop moet in de zomer wieberen'

'Tottenham maakt schoon schip: peperdure aankoop moet in de zomer wieberen'

25-03-2017 14:50
2

Diverse Engelse en Franse media denken dat het vertrek van Moussa Sissoko bij Tottenham Hotspur zo goed als zeker is. De international van Frankrijk heeft een slechte relatie met manager Mauricio Pochettino en komt dit seizoen amper aan spelen toe. Afgelopen zomer betaalde Spurs nog een megabedrag aan Newcastle United voor Sissoko. 

De aanvallende middenvelder kostte ruim dertig miljoen euro, al sprak Tottenham wel met The Magpies af dat die som niet in één keer betaald zou worden. Het lijkt er nu op dat Sissoko vertrekt uit Londen, ruim vóórdat zijn transferbedrag geheel is afbetaald. In de Premier League moet de rechtspoot het vooral doen met invalbeurten. 

L'Equipe schrijft dat er wel degelijk een kleine kans is dat Sissoko bij Spurs blijft. Pochettino moet dan vertrekken. De Argentijnse succesmanager zou in de belangstelling staan van zowel Barcelona als Paris Saint-Germain. Tottenham gaat er in de komende maanden alles aan doen om het contract van de trainer op te waarderen en te verlengen. 

Sissoko is waarschijnlijk niet de enige speler waar Spurs afscheid van neemt in de zomer. Ook Erik Lamela heeft het verbruid bij de huidige nummer twee van de Premier League. Daarnaast koerst Oranje-spits Vincent Janssen af op een transfer.

Lees ook: 'Janssen staat voor Eredivisie-terugkeer: Spurs neemt verlies met transfer'