Dramatisch debuutjaar bij NAC: 'En dan lees ik dat in de krant'

Dramatisch debuutjaar bij NAC: 'En dan lees ik dat in de krant'

25-03-2017 15:03
1

Jeff Stans moet en zal slagen bij NAC Breda. De voormalig middenvelder van Excelsior beleeft een teleurstellend debuutseizoen in het Rat Verlegh Stadion. In de winterstop was NAC zelfs bereid om Stans te laten vertrekken. 

"Ik heb toen gezegd: schrijf me niet af, ik wil hier bij NAC slagen. Ik zat in een moeilijke periode. Ik speelde niet en mijn oma, die heel belangrijk voor me was, kwam begin februari te overlijden. Dat zijn dingen die meespelen", legt Stans uit aan BN/De Stem. 

"Ik zat in een rollercoaster waarbij frustraties en boosheid om voorrang vochten. En dan lees ik in de krant dat ik overbodig ben, nee, dat zijn geen leuke dingen. Dat doet wat met je. Toch ben ik gebleven, omdat ik geloof in mezelf. Om het geld is het mij niet te doen, echt niet. Zo zit ik niet elkaar. Dat is geen reden geweest om te blijven bij NAC."

In de komende maanden wil Stans zijn stempel drukken in Breda. "Ik kon bij Excelsior blijven, terwijl ook andere clubs in de Eredivisie interesse hadden. Toch heb ik bewust voor de eerste divisie gekozen, voor NAC met name omdat ik geloofde in dit project. Ik ben gretig en wacht op een volwaardige kans en hoop straks net op tijd voor de play-offs mij in het elftal te hebben gespeeld."