De Visser pakt Blind hard aan: 'Hoe kan zo iemand bondscoach worden?'

De Visser pakt Blind hard aan: 'Hoe kan zo iemand bondscoach worden?'

26-03-2017 14:36
38

Piet de Visser vindt het 'ronduit verkeerd' dat Danny Blind er zaterdagavond voor koos om de zeventienjarige Matthijs de Ligt op te stellen tegen Bulgarije. De Ajax-tiener ging in de fout bij de vroege 1-0, beleefde 45 minuten moeilijke minuten en werd in de rust gewisseld door de bondscoach. Chelsea-scout De Visser snapt de keuzeheer niet. 

"Danny Blind raakt de spelers niet, hij krijgt het niet op de rit. Dat komt ook door zijn keuzes. Nu ook weer met De Ligt. Het is ronduit verkeerd om zo'n jongen op te roepen. De Ligt is ontzettend talentvol, maar Oranje kwam natuurlijk veel te vroeg voor hem", legt De Visser uit aan Metro. "Hij heeft zeven wedstrijdjes voor Ajax gespeeld. Het lijkt mij dat hij daar nog genoeg moet leren. Oranje is daar niet de plek voor, zeker gezien de situatie waarin ze nu zitten."

Wedden

Meer odds

De KNVB heeft achteraf gezien te snel afscheid genomen van Blind's voorganger Guus Hiddink, meent De Visser. "Hiddink begon het op de rails te krijgen. Blind was sowieso een rare keuze. Hij heeft anderhalf jaar Ajax getraind en dat was iets van tien jaar geleden. Hoe kan zo iemand bondscoach worden?"

Lees ook: KNVB zondag al in gesprek met Blind: 'Misschien dat er snel duidelijkheid is'