Update: NOS doet ontdekking: Blind verliet spelersbus voor overleg

Update: NOS doet ontdekking: Blind verliet spelersbus voor overleg

26-03-2017 20:05
56

Een dag na het enorme debacle in Bulgarije staat het Nederlands elftal weer op het trainingsveld, maar zónder Danny Blind. De NOS meldt zondagmiddag dat de bondscoach afwezig was tijdens een trainingsessie van Oranje. Hij bleef achter in het spelershotel. 

De afwezigheid van de bekritiseerde trainer is waarschijnlijk simpel te verklaren. Commercieel directeur Jean-Paul Decossaux liet eerder weten dat er een gesprek gepland staat met Blind over zijn toekomst bij de KNVB. Na de 2-0 nederlaag in Sofia van zaterdagavond plaatste de bondscoach zelf vraagtekens bij zijn aanblijven. Vrijwel alle grote Nederlandse kranten verwachten dat de oefenmeester zondag of maandag vertrekt, al dan niet op eigen initiatief. 

Wedden

Meer odds

Assistent-trainers Fred Grim en Frans Hoek namen de honneurs waar op de training. De NOS schrijft dat diverse Oranje-internationals zich door de spelersbus lieten afzetten bij de gym van het Olympisch Stadion. Alle andere spelers gingen aan de slag op sportpark de Toekomst van Ajax. Ook Arjen Robben was van de partij. 

Update 20.05: De NOS meldt zondagavond dat Blind zondag helemaal niet is gearriveerd in het spelershotel van Oranje. Na aankomst op Schiphol zou de bondscoach nog wél in de spelersbus zijn gestapt, maar hij kwam niet met de selectie aan in het Hilton Hotel. Vermoedelijk is Blind in Zeist, voor overleg met commercieel directeur Jean-Paul Decossaux. Diverse cameraploegen staan in Amsterdam voor het Hilton Hotel, in afwachting van ontwikkelingen rond de bondscoach.