In het kort: Van Gaal en Capello in de Arena, Feyenoord lijkt beet te hebben

In het kort: Van Gaal en Capello in de Arena, Feyenoord lijkt beet te hebben

27-03-2017 21:34
10

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Van Gaal en Capello in de Arena
Zowel Louis van Gaal als Fabio Capello is dinsdagavond aanwezig in de Arena tijdens de oefeninterland tussen Oranje en Italië. De twee trainers zijn uitgenodigd door Clarence Seedorf, die in Amsterdam een afscheid krijgt van de KNVB. Seedorf speelde in 2008 al zijn laatste interland, maar hij werd nooit officieel uitgezwaaid. In zijn imposante carrière werkte de oud-international samen met Van Gaal (Ajax, Oranje) en Capello (Real Madrid en AC Milan)

'Feyenoord heeft nieuwe hoofdsponsor binnen'
Feyenoord heeft een nieuwe hoofdsponsor gevonden. Dat meldt het Algemeen Dagblad maandagavond. Het contract met de huidige hoofdsponsor Opel loopt komende zomer af en dus is er een opvolger gestrikt. Om welk bedrijf het gaat, is nog niet bekend. Wel meldt het AD dat Feyenoord een vergelijkbaar bedrag opstrijkt met de nieuwe deal als met de Opel-deal.

Jong Oranje ook heel matig
In navolging van het 'grote' Oranje heeft ook Jong Oranje niet gewonnen. De vriendschappelijke interland tegen Oostenrijk werd verloren: 0-1 door een goal van Marko Kvasina. Hij scoorde al vroeg in de wedstrijd. Oussama Idrissi kreeg in de tweede helft, na 57 minuten, een rode kaart. Daardoor eindigde Jong Oranje het duel met tien man.

Nog geen indicatie van Coleman-herstelduur
Ierland-bondscoach Martin O'Neill heeft geen idee hoe lang Seamus Coleman zal moeten revalideren. De verdediger liep vrijdag een dubbele beenbreuk op. "Seamus is zich inmiddels bewust van wat er is gebeurd. Maar hoe lang hij nodig heeft? Dat weet ik niet, dat zou gokwerk zijn. Zelfs de doktoren weten het niet zeker. Zij zijn overigens wel heel tevreden over het verloop van de operatie', aldus O'Neill, geciteerd door het Algemeen Dagblad

Jong AZ dicht bij kampioenschap
Jong AZ kan zich maandagavond kronen tot de allereerste kampioen van de Tweede Divisie. Wanneer de beloften winnen op bezoek bij Jong Vitesse, is het kampioenschap definitief. Het mogelijke kampioensduel van de Alkmaarders begint maandag om 20.00 uur.