'Spurs, Liverpool en Everton azen op Leicester-aanvaller: clausule van 14 miljoen'

'Spurs, Liverpool en Everton azen op Leicester-aanvaller: clausule van 14 miljoen'

26-03-2017 20:45
2

Liverpool, Tottenham Hotspur én Everton azen op Leicester City-aanvaller Demarai Gray. Dat schrijft boulevardkrant The Daily Mirror zondag. Gray (20) heeft een afkoopsom van ongeveer veertien miljoen euro in zijn contract staan. Leicester is dus kansloos als dat bedrag op tafel wordt gelegd. 

Gray maakte in januari 2016 de overstap van Birmingham City naar Leicester. De regerend Premier League-kampioen betaalde destijds zo'n vier miljoen euro voor de buitenspeler. Sinds zijn overstap naar The Foxes is Gray er nog niet in geslaagd om een basisplaats te veroveren. Dit seizoen kwam de Brit weliswaar 33 keer in actie, maar 21 keer betrof het een invalbeurt. 

The Daily Mirror heeft begrepen dat Gray niet van plan is om ook komend seizoen bij Leicester te blijven. Hij wil graag naar een nieuwe club verkassen. Aan belangstelling geen gebrek: zowel Liverpool, Everton als Spurs zou de verrichtingen van Gray op de voet volgen. De jeugdinternational heeft een transferclausule van veertien miljoen euro in zijn contract staan.