Eriksen en Schöne verspelen punten met Denemarken; Polen wint wél

Eriksen en Schöne verspelen punten met Denemarken; Polen wint wél

26-03-2017 22:42
1

Zónder de afwezige Kasper Dolberg en Nicolai Jörgensen heeft Denemarken zondagavond punten laten liggen in de WK-kwalificatiereeks. Het uitduel met Roemenië eindigde zoals het begon: 0-0. In dezelfde poule boekte Polen een belangrijke uitzege op Montenegro: 

Montenegro - Polen 1-2
Op bezoek bij Montenegro brak Robert Lewandowski de ban voor Polen. De topspits van Bayern München scoorde in de veertigste minuut. Na de pauze was het Stefan Mugosa die namens het thuisland 1-1 maakte. Lukasz Piszczek (Borussia Dortmund) bezorgde Polen uiteindelijk de drie punten. De rechtsback passeerde de goalie van Montenegro op fraaie wijze.

Roemenië - Denemarken 0-0
Polen gaat nu aan kop in groep E met dertien punten uit vijf duels. Denemarken blijft op zeven punten haken. De Scandinaviërs kwamen in Cluj niet verder dan 0-0. Christian Eriksen deed negentig minuten mee, Lasse Schöne werd na 69 minuten naar de kant gehaald. Montenegro staat op plek twee in groep E met eveneens zeven punten. Het doelsaldo van dat land is iets beter. 

In kwalificatiegroep F boekte Schotland in extremis een overwinning op Slovenië: 1-0. Chris Martin scoorde in de slotminuten. Slowakije won met 3-1 van Malta, dankzij treffers van Weiss, Gregus en Nemec. Engeland - dat eerder op de dag met 2-0 van Litouwen won - blijft koploper met dertien punten uit vijf duels. Slowakije (9) en Slovenië (8) volgen. 

Andere uitslagen
Noord-Ierland - Noorwegen 2-0