Zoet over de zeik: Er is weer een eindtoernooi ver weg. Dat kan niet

Zoet over de zeik: "Er is weer een eindtoernooi ver weg. Dat kan niet"

27-03-2017 08:19
42

Ook Jeroen Zoet is helemaal over de zeik doordat het Nederlands elftal zaterdag verloor van Bulgarije. De doelman van PSV beseft dat kwalificatie voor het WK in Rusland nu heel ver weg is.

"Er is weer een eindtoernooi ver weg. Dat kan niet", wordt Zoet geciteerd door de Volkskrant. "Er moet meer beleving in. Net als bij Bulgarije: gaan tot je erbij neervalt. We wisten dat ze zo zouden starten. Daar moeten we dan op ingesteld zijn." Hoe was de sfeer in de theepauze? Waren er nog mensen kwaad? "Iedereen weet dat het anders moet. Dan hoef je elkaar niet verrot te schelden", reageert Zoet.

Door het debacle in Bulgarije is de kans een stuk kleiner geworden dat Oranje zich plaatst voor het WK in Rusland. Met nog vijf wedstrijden te gaan staat de ploeg vierde in Poule A. Alleen de winnaars plaatsen zich direct. De acht beste nummers twee treffen elkaar in een play-off die over twee wedstrijden gespeeld wordt. Vier van de acht mogen dus naar Rusland. Nederland moet minimaal vier van de overige vijf duels winnen om als tweede te eindigen. Dan is het nog maar de vraag of het bij de acht beste nummers twee hoort.