Oranje-ster door de gehaktmolen: 'Leek wel een beginneling, totaal onherkenbaar'

Oranje-ster door de gehaktmolen: 'Leek wel een beginneling, totaal onherkenbaar'

27-03-2017 09:16
17

Georginio Wijnaldum is één van de spelers die de kar moet trekken bij het Nederlands elftal. Tegen Bulgarije (2-0 nederlaag) viel hij finaal door de mand. Ook Davy Klaassen en Quincy Promes kregen kritiek van rapporteurs van De Telegraaf.

"Wijnaldum is in Engeland bij Liverpool een grote meneer. Daar heb ik tegen Bulgarije helemaal niets van gezien. Hij leek wel een beginneling, totaal onherkenbaar. Met Robben en Strootman moet hij toch de man zijn die de ploeg op sleeptouw neemt. Oranje is duidelijk door het ijs gezakt", zegt Edo Ophof.

John Rep beoordeelde Quincy Promes, die ook een onvoldoende scoorde. "Het klinkt misschien cynisch, maar deed Promes wel mee tegen Bulgarije? Al geldt dit eigenlijk voor alle spelers van Oranje. In het begin leek het nog wel wat met hem, maar daarna heb ik Promes niet meer gezien."

Verder krijgt Davy Klaassen van Sonny Silooy een draai om de oren. "Waar was de Klaassen van Ajax? Normaal sluit hij aan bij de spits, in dit geval Dost. Maar er kwamen daar helemaal geen ballen. Klaassen was geen schim van wat we gewend zijn van hem."