'D-Day' voor Feyenoord: 'Laten zien dat ze komende jaren echt aan de slag gaan'

'D-Day' voor Feyenoord: 'Laten zien dat ze komende jaren echt aan de slag gaan'

27-03-2017 12:08
5

Donderdag 20 april is 'D-Day' voor Feyenoord. Dan wordt bekend of het nieuwe stadion er in Rotterdam-Zuid gaat komen. Wethouder Adriaan Visser spreekt zich tegenover RTV Rijnmond uit. Er is nog voldoende werk aan de winkel.

De totale kosten van het stadion bedragen 365 miljoen euro. "Wij worden gevraagd om een bijdrage te leveren. Dat gaan we wat mij betreft doen, maar daar gaat de raad over. Dan moeten we op zoek naar heel veel ander geld. Dat moet Feyenoord doen", zegt Visser. "De rest van de financiering moet worden gevonden door Feyenoord. We hebben intensief contact met Feyenoord en politieke partijen. Feyenoord moet aan de bak om te laten zien dat ze de komende jaren echt aan de slag gaan."

In de loop der jaren zijn er veel plannen voor een nieuw Feyenoord-stadion gesneuveld. Waarom gaat het nu wel lukken? "Dit is het beste plan tot nu toe omdat het een integraal plan is. Voor Zuid, werkgelegenheid, onderwijs en omdat De Kuip wordt gerenoveerd en hergebruikt. Ook omdat we een nieuw stadion op een unieke locatie krijgen. Ik denk dat dit het beste plan tot nu toe is. Nu moet het gaan gebeuren."