AZ-nieuws deed veel 'pijn': 'Zeg het dan gewoon recht in m'n gezicht'

AZ-nieuws deed veel 'pijn': 'Zeg het dan gewoon recht in m'n gezicht'

27-03-2017 13:49
5

Jong AZ kan maandagavond promotie naar de Jupiler League afdwingen. Trainer Martin Haar is trots op 'de boys'. Er moet alleen nog even gewonnen worden van Jong Vitesse.

"Ik vind het fantastisch voor de boys", zegt Haar in De Telegraaf. "Ik pak ze namelijk knetterhard aan. Ze moeten zich bewust zijn van het feit dat je heel veel moet doen en laten om als voetballer de top te bereiken. Aan de andere kant ben ik ook heel fair. Als ik ongelijk heb, geef ik dat toe. Daarnaast bescherm ik de boys waar ik kan. Als er een oma ziek is of andere privéproblemen spelen, krijgt een speler altijd een paar dagen vrij. Dat soort dingen krijg je dubbel en dwars terugbetaald."

Haar blijft ook komend seizoen de hoofdtrainer bij Jong AZ. Hij werd als assistent-trainer van Louis van Gaal kampioen met het eerste van AZ en won de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal. Ook maakte hij 75 Europese wedstrijden mee. Toch werd hij drie jaar geleden door Earnest Stewart, die toen technisch directeur was, gebombardeerd tot specialistentrainer. "Dat heeft me pijn gedaan", onthult Haar. "Ik zag het totaal niet aankomen, omdat ze me de indruk gaven dat het allemaal hosanna was. Zeg het dan gewoon recht in m'n gezicht, dan heb ik er minder moeite mee."

"Maar goed, ik heb het afgesloten. Uiteindelijk is er maar één belang en dat is AZ, niet Martin Haar. Ik ben blij dat ik vorig seizoen de kans heb gekregen om het beloftenteam te leiden en dat ik het nu samen met mijn assistent Kenneth Goudmijn kan terugbetalen met promotie naar de Jupiler League. We mogen het nu écht niet meer weggeven."