'Ik denk niet dat trainer worden van het Nederlands elftal voor mij is weggelegd'

'Ik denk niet dat trainer worden van het Nederlands elftal voor mij is weggelegd'

27-03-2017 14:00
14

Huub Stevens verwacht niet dat hij Danny Blind op gaat volgen als bondscoach van het Nederlands elftal. "Ik denk niet dat het voor mij is weggelegd."

Wie dan wel? "Ik zou als KNVB een Sportdirektor benoemen", zegt Stevens in het Algemeen Dagblad. "Louis van Gaal is de geëigende persoon om de lijnen uit te zetten. Dan kan Hans van Breukelen zich bezig houden met bestuurlijke taken. Het is dan aan Van Gaal om een bondscoach aan te stellen. Een buitenlander zou kunnen, maar dan heb je zeker een sterke Sportdirektor nodig. Rangnick? Ik denk niet dat Nederland iets voor hem is. Ralf doet het goed bij RB Leipzig, dat geeft hij niet op."

Ook Adri van Tiggelen mengt zich in de zoektocht. "Ik geloof niet dat Ronald Koeman er zal instappen. Wat is er vrij? Daar moet je ook naar kijken. Dan kom je al gauw bij namen als Guus Hiddink en Louis van Gaal uit. Ik zou proberen om Louis zo ver te krijgen. Het moet iemand zijn die boven de groep staat. Ik lees ook namen als Gullit en Van Basten, maar die hebben als trainer niks gepresteerd. Blind heeft trouwens niet alleen gefaald. Er zaten meer mensen op de bank. Als je schoon schip wil maken, moet je iedereen eruit flikkeren."