'Favoriet voor krabbel Dolberg: kans op Ajax-vertrek op fifty-fifty geschat'

'Favoriet voor krabbel Dolberg: kans op Ajax-vertrek op fifty-fifty geschat'

27-03-2017 16:14
15

Kasper Dolberg staat er goed op na zijn debuutjaar bij Ajax. De Deense spits wordt met meer dan gemiddelde belangstelling gevolgd door diverse Engelse clubs. The Guardian denkt dat Manchester City van die clubs de beste papieren heeft.

De kwaliteitskrant schrijft in een item over toekomstige sterren ook over Dolberg. 'Manchester City volgt de ontwikkeling van de negentienjarige speler al geruime tijd. Zij hebben hem zien bloeien bij Ajax. Hij is nu een geweldige afmaker, die in staat is de voorhoede te leiden of in een diepe rol kan spelen', schrijft The Guardian in het stuk.

Wedden

Meer odds

Opvallend is dat de krant schrijft over een mogelijke transfer van Dolberg. Hij werd gelinkt aan onder meer Liverpool, Manchester United en Everton. 'Maar City is de favoriet, met name als Sergio Agüero vertrekt', klinkt het. De kans op een transfer naar City wordt op fifty-fifty geschat. 'Ajax' opleiding blijft maar gaan. Het lijkt erop dat Dolberg in de voetsporen kan treden van grote namen als Jesper Olsen, Jan Molby en Christian Eriksen.'