'Blind wordt zó door de mangel gehaald, ik vind dat gewoon respectloos'

'Blind wordt zó door de mangel gehaald, ik vind dat gewoon respectloos'

27-03-2017 21:06
73

Emile Schelvis vindt dat Danny Blind in de afgelopen dagen 'schandalig' en 'respectloos' is behandeld door de Nederlandse pers. De journalist zei dat maandagavond in gesprek met RTV Rijnmond. 

Tijdens en na de catastrofale nederlaag in Bulgarije (2-0) kreeg Blind vanalles over zich heen. Zondag werd hij uit zijn functie ontheven door de KNVB. "Dan wordt een professional als Blind, wat je ook allemaal van hem kunt zeggen, zó door de mangel gehaald en belachelijk gemaakt. Ik vind dat gewoon respectloos", aldus Schelvis. "Los van het feit dat hij fouten heeft gemaakt. Daar hoort hij ook verantwoordelijk voor gesteld te worden, maar de manier waarop: dat gaat wel heel ver hoor."

Na de verliespartij in Sofia kón de voetbalbond natuurlijk niet anders dan ingrijpen, beseft hij terdege. "Het leek erop dat het richting Bulgarije allemaal op zijn plek zou gaan vallen, maar we hebben ons schromelijk vergist in de kracht van het Nederlands elftal. En het was wel duidelijk dat Blind niet de ideale bondscoach was."

"Het leverde zo'n dramatische wedstrijd op, waarna alles wat er al aan negatieve lading in zat van de afgelopen maanden en jaren er in een klap uitkwam."