Aanvaller volgt Oranje niet: 'Puur door het feit hoe ik zelf behandeld ben'

Aanvaller volgt Oranje niet: 'Puur door het feit hoe ik zelf behandeld ben'

28-03-2017 11:55
7

De naam van Ryan Babel valt door zijn goede prestaties bij Besiktas weer voorzichtig bij het Nederlands elftal. De aanvaller werd zes jaar geleden voor het laatst opgeroepen, maar houdt zich niet bezig met een uitverkiezing.

"Ik volg het Nederlands elftal persoonlijk niet. Puur door het feit om hoe ik zelf ben behandeld in het verleden", laat Babel weten aan FC Afkicken. "Maar ik ben wel op de hoogte van wat er heeft plaatsgevonden de laatste wedstrijd. Natuurlijk wil je altijd dat Nederland het goed doet en zich kwalificeert voor de eindronde. Ik ben Nederlander en het represent ook jezelf natuurlijk."

De oud-Ajacied is wel degelijk beschikbaar voor Oranje. "Jawel, jawel. Het is altijd een eer om voor het Nederlands elftal te spelen. Alleen denk ik wel dat je gevoelsmatig het idee moet hebben dat je weet dat je het verdiend hebt. Niet omdat je het shirt van een topteam draagt of dat je teert op het verleden. Als ik opgeroepen zou worden, zou het wel een stukje erkenning zijn."

"Zeker als je weet waar ik vandaan komt", vervolgt de dertigjarige Babel. "Maar ik ben op dit moment niet aan het voetballen om het Nederlands elftal te halen. Als ik dat in mijn hoofd laat, ga ik enorm tegen mezelf voetballen en mij enorm gek maken. Ik hoop dat er in ieder geval een bondscoach komt, die het voor Nederland snel op de rails krijgt."