In het kort: Twente gaat verlengen, doelpuntenregen bij gelijkspel België

In het kort: Twente gaat verlengen, doelpuntenregen bij gelijkspel België

28-03-2017 20:11
8

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

België geeft voorsprong weg
België heeft dinsdagavond niet kunnen winnen van Rusland. In Sochi werd het 3-3. Rusland kwam in de eerste helft op voorsprong, maar de Rode Duivels namen het heft nog voor rust in handen door een benutte penalty van Kevin Mirallas en twee goals van Christian Benteke: 1-3. In de tweede helft lieten de Belgen zich alsnog het kaas van het brood eten. Aleksey Miranchuk en Aleksandr Bukharov zorgen in de slotfase voor een 3-3 gelijkspel.


Russia vs Belgium 3:3 door retista

Twente verlengt contract
FC Twente gaat door met Jelle van der Heyden. De verdedigende middenvelder (21) zet deze week zijn handtekening onder een nieuw contract, dat hem tot medio 2020 in Enschede houdt. Dat meldt TC/Tubantia. Van der Heyden speelt al bijna tien jaar bij Twente. Hij doorliep de jeugdopleiding en maakt sinds 2014 deel uit van de hoofdmacht. Hij is nog geen onbetwiste basisklant.

'Vijftig procent salarisverhoging voor FIFA-bestuurders'
Hoewel de FIFA in financieel zwaar weer zit, is de wereldvoetbalbond naar verluidt van plan om de salarissen van enkele topfunctionarissen met liefst vijftig procent te verhogen. Volgens de Frankfurter Allgemeine Zeitung kunnen bestuursleden binnenkort een jaarsalaris van 450.000 dollar in plaats van 300.000 dollar opstrijken.

Saillant treffen voor Chapecoense
Ruim vier maanden na de trieste vliegramp in Colombia gaat het in het hart getroffen Chapecoense alsnog tegen Atlético Nacional spelen. Voor de Zuid-Amerikaanse Supercup, de Recopa, treffen beide ploegen elkaar over twee wedstrijden. Chapecoense mag de thuiswedstrijd dinsdag afwerken in de eigen Arena Condá, hoewel die eigenlijk te klein is. Op 10 mei zal de return in Medellin plaatsvinden.

Thomas op schot voor Nieuw-Zeeland
Ryan Thomas heeft Nieuw-Zeeland op WK-koers gehouden. De aanvaller van PEC Zwolle maakte beide doelpunten in de met 2-0 gewonnen thuiswedstrijd tegen Fiji. Nieuw-Zeeland is nu zeker van groepswinst in zijn kwalificatiepoule. Wanneer De Kiwi's afrekenen met de winnaar van de andere kwalificatiepoule, mogen ze met de nummer vijf van Zuid-Amerika strijden om een WK-ticket.

Partizan mag alsnog Europa in
Het sporttribunaal CAS heeft de Europese uitsluiting van Partizan Belgrado ongedaan gemaakt. De Servische topclub mocht van de UEFA geen Europees voetbal spelen, omdat het vanwege een belastingschuld de regels met betrekking tot financial fair play had overtreden. Inmiddels heeft Partizan financieel schoon schip gemaakt, waardoor het van het CAS weer Europa in mag.