KNVB wijst dezelfde arbiter aan voor Klassieker tussen Ajax en Feyenoord

KNVB wijst dezelfde arbiter aan voor Klassieker tussen Ajax en Feyenoord

28-03-2017 12:05
38

Björn Kuipers gaat zondag De Klassieker leiden. De arbiter is door de KNVB opnieuw aangesteld voor het beladen duel tussen de koploper Feyenoord en nummer twee Ajax. Eerder dit seizoen was hij bij het duel in De Kuip ook de leidsman.

Natuurlijk neemt Kuipers zijn vaste assistenten Sander van Roekel en Erwin Zeinstra mee naar de Arena, waar Pol van Boekel de vierde official is. De vorige keer leidde Kuipers de confrontatie tussen de aartsrivalen eveneens, in De Kuip werd het toen 1-1. Op dit moment is het gat tussen Feyenoord en Ajax zes punten in het voordeel van de Rotterdammers.

Nummer drie PSV, dat op twee punten van Ajax staat, neemt het op tegen Sparta Rotterdam. Danny Makkelie is daar de leidsman. Overigens is Kuipers niet alleen actief in De Klassieker. Hij gaat ook als arbiter aan de slag op het WK onder 20 in Zuid-Korea van 20 mei tot en met 11 juni. Van Roekel en Zeinstra maken ook deel uit van Team Kuipers. Op dat toernooi kan de arbitrage over een videoscheidsrechter beschikken, in dit geval Makkelie.