Update: Barça over 'totaal onredelijke' Messi-schorsing: 'Ook buiten het veld'

Update: Barça over 'totaal onredelijke' Messi-schorsing: 'Ook buiten het veld'

29-03-2017 11:40
37

Argentinië moet het de komende wedstrijden zonder zijn vedette Lionel Messi stellen. De 29-jarige superster misdroeg zich in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Chili en is als gevolg daarvan voor vier wedstrijden geschorst door de FIFA.

Messi raakte tijdens de met 1-0 gewonnen kwalificatiewedstrijd tegen Chili in opspraak. De Argentijn was het niet eens met enkele beslissingen van het Braziliaanse arbitrale trio en liet dat in woord en gebaar duidelijk blijken.

Arbiter Sandro Ricci maakte er geen melding van in zijn wedstrijdrapport, maar later doken er op de website van het Argentijnse La Nacion beelden op van het incident. Op basis hiervan kondigde de FIFA aan een onderzoek in te stellen naar Messi. De mondiale voetbalbond heeft dinsdagmiddag via Twitter zijn vonnis bekendgemaakt. Messi mist door de schorsing onder meer het WK-kwalificatieduel met Bolivia van dinsdagavond.

Update 19.17: Argentinië gaat in beroep tegen de schorsing voor Lionel Messi. Dat bevestigt teammanager Jorge Miadosqui. De grote ster van de Argentijnen en FC Barcelona werd dinsdag voor liefst vier wedstrijden geschorst, omdat hij de grensrechter uitschold.

Update 29/3 11.40: FC Barcelona heeft gereageerd op de schorsing van Messi. 'De club is verbaasd en verontwaardigd over de actie van de tuchtcommissie van de FIFA. De club beschouwt deze schorsing als oneerlijk en totaal onredelijk. Barcelona steunt Messi in zijn acties binnen en buiten het veld', luidt het statement. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s