Strootman over ontslagen Blind: 'Dat vind ik knap, zie je trainers niet vaak doen'

Strootman over ontslagen Blind: 'Dat vind ik knap, zie je trainers niet vaak doen'

28-03-2017 23:02
14

Kevin Strootman vond het vertrek van Danny Blind als bondscoach van het Nederlands elftal 'lastig'. Na de interland tegen Bulgarije (2-0 verlies) moest hij het veld ruimen. Tegen Italië zat Fred Grim op de bank.

"Dat is lastig", zegt Strootman over het ontslag van Blind tegen SBS6. "Overdag hoor je de geluiden en dan zit je er eigenlijk op te wachten. Dan is het definitief. Hij heeft ons nog toegesproken. Dat vind ik knap. Hij sprak mooie woorden. Dat zie je trainers niet vaak doen, dat ze nog terugkomen. Wat hij gezegd heeft? Dat zijn dingen die tussen ons moeten blijven. Gewoon dat hij een mooie tijd heeft gehad en hoopt op betere resultaten."

Met Grim op de bank verloor Oranje met 1-2 van de Italianen. "Het is niet het resultaat waar je op hoopt. Zo'n oefenwedstrijd is lastig. Het duel met Bulgarije had meer belang. Maar je moet het gewoon doen. Voor het publiek, voor jezelf, voor Nederland. Jammer dat we ons daarin niet belonen. Veel dingen moeten beter, maar we speelden beter dan tegen Bulgarije. Dat moet je meenemen naar de volgende interland."