'Stoelendans in Zeist: baan Van Breukelen op de tocht bij komst Van Gaal'

'Stoelendans in Zeist: baan Van Breukelen op de tocht bij komst Van Gaal'

29-03-2017 07:05
31

Mocht Louis van Gaal een bestuurlijke rol krijgen binnen de KNVB, dan zou de baan van Hans van Breukelen op de tocht kunnen komen te staan. Dat concludeert het Algemeen Dagblad, dat zich buigt over de situatie waarin de voetbalbond zich momenteel bevindt.

Van Gaal (65) werd gepolst voor een derde termijn als bondscoach van Oranje, maar dat ziet hij niet zitten. Ondanks dat het grote deel van Nederland inclusief de spelersgroep hem als de ideale kandidaat ziet om de ontslagen Danny Blind op te volgen. Wel wil hij nadenken over een rol binnen de organisatie bij de KNVB. 

Van Gaal zal de boel vanaf de bestuurskamer weer op de rit moeten zien te krijgen. De nieuwe bondscoach moet normaliter worden aangesteld door Van Breukelen, die de rol van technisch directeur vervult binnen de voetbalbond. Een functie die volgens het AD wellicht overbodig is als het de KNVB lukt om Van Gaal binnen te hengelen. 

'Als de KNVB alles op alles wil zetten om hem in het najaar binnen te halen als overkoepelend leider, wordt het interessant. Logischerwijs kan dan de functie van technisch directeur (nu Hans van Breukelen) meteen worden afgeschaft. Ook moet worden beslist wat te doen met de zoektocht naar een nieuwe bondscoach. De vraag is of alleen Van Gaal die positie mag invullen of dat daar formeel los van hem al eerder over kan worden beslist', schrijft de ochtendkrant.