Klaassen: 'Ik vind dat klote. Hij was ongelukkig. Dat gun je zo'n jongen niet'

Klaassen: 'Ik vind dat klote. Hij was ongelukkig. Dat gun je zo'n jongen niet'

29-03-2017 07:37
21

Ajax-aanvoerder Davy Klaassen heeft in de aanloop naar de cruciale wedstrijd tegen Feyenoord een rotweek achter de rug. De international ging met het Nederlands elftal twee keer onderuit, zowel in Sofia als in zijn eigen Arena. Bulgarije en Italië waren te sterk voor Oranje. Nu gaat de focus op aanstaande zondag. 

"Ik heb een slechte week gehad, dat kun je wel zeggen. Maar het is aan ons om de knop om te zetten. Het is niet goed als je daar te lang in blijft hangen", zei Klaassen dinsdagavond tegen ELF Voetbal, kort na afloop van de thuisnederlaag tegen Italië (1-2). 

Zondag treedt hij met Ajax aan tegen koploper Feyenoord. "Het lijkt me logisch dat we van Feyenoord moeten winnen. Zo niet, dan maak je de kans op de landstitel wel héél erg klein. We hebben onszelf in een lastige positie gewerkt, maar ik wil het nog weleens zien."

De Ligt
Klaassen heeft zich in de afgelopen dagen persoonlijk bekommerd om Matthijs de Ligt, die een zeer ongelukkig Oranje-debuut kende tegen Bulgarije. "Ik vind het vooral klote voor die jongen. Kijk, het maakt mij niet uit dat de media kritiek geven. Wij kijken er op onze eigen manier naar."

"Als hij een paar ongelukkige momenten heeft, dan vind ik dat klote. Hij was ongelukkig. Dat gun je zo'n jongen niet. En achteraf is het makkelijk praten. Wie moet je dan opstellen? Tegen Kopenhagen was Matthijs heel sterk. Dan moet je dat ook op het niveau van Oranje kunnen."