'Toen hij naar Ajax ging, vroeg ik aan Overmars waarom ze hem als nummer 9 zagen'

'Toen hij naar Ajax ging, vroeg ik aan Overmars waarom ze hem als nummer 9 zagen'

29-03-2017 07:57
4

Bij Silkeborg IF kijken ze met goede gevoelens terug op de periode van Kasper Dolberg bij de club. Jesper Stücker, talentchef van Silkeborg, bekeek de Deense spits van Ajax met grote interesse.

"Kasper liet zulke spectaculaire dingen zien. Hij hoeft niet de grote ster te zijn in de media en op te vallen met zijn uitspraken. Op het veld, daar toont hij zijn persoonlijkheid. Andere Deense toptalenten als Nicklas Bendtner en Viktor Fischer waren vooral druk met vertellen hoe goed ze zouden worden. Kasper zou dat nooit doen. Hij laat het gewoon zien", zegt Stücker in De Telegraaf."

Wedden

Meer odds

De ster van Dolberg is rijzende, ziet ook Sücker. "In zijn laatste jaren hier is Kasper echt volwassen geworden. Ook bij Ajax scoorde hij in zijn eerste wedstrijden. Dat verbaasde mij niets. Kasper is het moderne type doelpuntenmaker. Een teamspeler, geen egoïst. Toen hij naar Ajax ging vroeg ik aan Marc Overmars waarom ze hem als een nummer 9 zagen. Hij zei: Omdat het de moeilijkste positie is om een speler op te leiden. Nou, het is geen slechte beslissing geweest om hem daar neer te zetten. Hij is sterk, bewegelijk en maakt spectaculaire goals."

Dolberg is niet iemand die hoog van de toren blaast. Hij is bijzonder kalm. "Ook op school waren anderen luidruchtiger. Maar hij was heel populair, ook bij de meisjes. Hier wordt hij al een posterboy genoemd. Blond haar, blauwe ogen. Wat is er niet om van te houden? Hij heeft het hele pakket", aldus Sücker.