Seedorf geeft natie hoop: 'Hebben dit ook meegemaakt en zijn nu wereldkampioen'

Seedorf geeft natie hoop: 'Hebben dit ook meegemaakt en zijn nu wereldkampioen'

29-03-2017 18:56
16

Clarence Seedorf is niet zo pessimistisch over de toekomst van Oranje als vele anderen. De oud-voetballer, die dinsdag voor het duel met Italië zijn afscheid kreeg bij het Nederlands elftal, geeft Duitsland als voorbeeld.

"Duitsland heeft begin deze eeuw ook zo'n proces gekend en die zijn nu wereldkampioen", zegt de immer optimistische Seedorf in gesprek met NUsport. "Wij hebben de moeizame jaren nu. Misschien heeft Louis van Gaal een beetje zand in de ogen gestrooid met zijn derde plaats met Oranje op het WK in Brazilië. Het gaat erom dat wij als Nederlands elftal en als Nederlands voetbal in het algemeen de juiste keuzes maken waardoor ons niveau weer wordt wat het was."

Voor zichzelf ziet de veertigjarige werkloze trainer geen rol weggelegd bij Oranje. "Nee. Ik ben dankbaar voor de kansen die Nederland mij heeft gegeven. Ik heb hier de basis kunnen leggen voor een mooie loopbaan en daar wil ik het verder bij laten. Het is nu, op de korte termijn, aan deze generatie. De jongens van Oranje moeten vertrouwen houden om de komende wedstrijden de resultaten te halen die nodig zijn om het WK alsnog te halen", aldus Seedorf.