Feyenoord City-plannen steeds serieuzer: 'Dan gaat het om 63.000 supporters'

Feyenoord City-plannen steeds serieuzer: 'Dan gaat het om 63.000 supporters'

29-03-2017 21:46
44

De Feyenoord City-plannen beginnen steeds serieuzere vormen aan te nemen. Woensdag sprak de gemeenteraad, net als eerder deze maand, over de plannen voor een nieuw stadion, de herontwikkeling van De Kuip en het gebied eromheen. Onder meer PvdA-raadslid Leo Bruijn heeft er vertrouwen in.

"We hebben al wel vertrouwen in de uitgewerkte plannen en die zijn een stuk beter dan in het verleden", zegt Bruijn tegen RTV Rijnmond, waarna er wel een 'maar' in zijn verhaal komt. "We willen meer zekerheden en het college zal met beantwoording daar ook voor gaan zorgen. Daar ben ik van overtuigd." 

Het hele Feyenoord City-project gaat om anderhalf miljard euro en het stadion alleen al moet 365 miljoen euro kosten. Met 40 miljoen euro in aandelen van de gemeente is ruim 10 procent van de benodigde miljoenen gedekt. Wethouder Adriaan Visser over de financiële risico's: "Alles wat we zeker weten, dat leggen we vast en met een handtekening eronder. De zaken die we nu niet weten, weten we niet zeker. Daar zullen we het mee moeten doen. "

Frank Keizer, projectleider van Feyenoord City, is positief gestemd. "Met een uitverkocht stadion gaat het om 63.000 supporters en ik heb er zeker geloof in dat ze op een goede wijze naar en van het stadion kunnen komen. We gaan nu hard aan het werk om alles op tijd aan te leveren en dan hoop ik dat er 20 april een positieve uitslag volgt."