Van Praag weet hoe hij Van Gaal moet overtuigen: 'Absoluut'

Van Praag weet hoe hij Van Gaal moet overtuigen: 'Absoluut'

29-03-2017 22:09
12

Bondsvoorzitter Michael van Praag gaat er alles aan doen om Louis van Gaal binnen te halen bij de KNVB. De voormalige bondscoach voelt er niets voor om nogmaals in een trainersfunctie aan de slag te gaan bij de voetbalbond, maar ziet een rol als directievoorzitter wel zitten.

Van Praag is ervan overtuigd dat de KNVB goed voorbereid is op het gesprek met Van Gaal en een duidelijk plan voor ogen heeft. "Absoluut. De nieuwe structuur van de KNVB, met één raad van commissarissen (rvc) en een directievoorzitter, ofwel CEO, is juist heel helder. Met korte lijnen. Een transparante organisatie, precies wat we willen. Dat is ook zoals ik het altijd voor ogen heb gehad", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

De aanstelling van Van Gaal als directievoorzitter zou de functie van technisch directeur Hans van Breukelen niet overbodig maken, aldus Van Praag. "Bert van Oostveen, de vorige directeur, vond die functie al overbodig, ook met het oog op de nieuwe organisatiestructuur. De rvc drong toch aan op een technisch directeur, en heeft hem toen ook aangesteld. Maar hoe we het straks gaan invullen, heeft ook te maken met de poppetjes en de competenties van mensen. Voetbalknowhow is daarbij ook heel belangrijk."