Oranje-rookie schuldbewust na tegengoals: 'Deze foutjes heel lang niet gemaakt'

Oranje-rookie schuldbewust na tegengoals: 'Deze foutjes heel lang niet gemaakt'

29-03-2017 22:36
31

Wesley Hoedt is gematigd tevreden met zijn basisdebuut bij het Nederlands elftal. De centrale verdediger begon in het centrum van de verdediging in het oefenduel met Italië (1-2). Bij de tegendoelpunten oogde de mandekker niet al te gelukkig.

"Ik mag mezelf de doelpunten zeker aanrekenen. Ik heb dit soort concentratie-foutjes al heel lang niet gemaakt. Zuur dat dit nu gebeurt", zegt Hoedt tegenover FOX Sports. De verdediger van SS Lazio maakte in de wedstrijd tegen Bulgarije zaterdag (2-0 verlies) al zijn debuut toen hij Matthijs de Ligt na 45 minuten verving. Bij zijn basisdebuut in het Oranje-shirt kwam extra veel spanning kijken.

"Een droge mond, dat soort dingen", beschrijft Hoedt, die snel om probeerde te schakelen. "Je gooit die spanning van je af en je probeert een zo goed mogelijke wedstrijd te spelen." Hoedt is uiteindelijk niet tevreden met het resultaat tegen de Italianen. Wél zag hij al een veel beter elftal dan in het verloren WK-kwalificatieduel met de Bulgaren. "Ik denk dat we hebben laten zien dat we nog meetellen. Een eerherstel? Nee, dat niet. We verliezen wel gewoon."