Woedende Koeman botst weer met bondscoach: Dat is gewoon niet gebeurd

Woedende Koeman botst weer met bondscoach: "Dat is gewoon niet gebeurd"

30-03-2017 11:14
8

Het is weer hommeles tussen Ronald Koeman en Martin O'Neill. De Everton-manager is woest op de bondscoach van Ierland vanwege de behandeling van James McCarthy.

McCarthy keerde deze week geblesseerd terug van interlandverplichtingen met Ierland. Dat is volgens Koeman de schuld van O'Neill, die de middenvelder afgelopen vrijdag in de basis zette voor de interland tegen Wales. De niet okselfrisse McCarthy moest in de warming-up afhaken met een hamstringblessure en staat waarschijnlijk lang buitenspel.

Koeman, die zich met Everton voorbereidt op de belangrijke duels met Liverpool en Manchester United, is woest. "O'Neill heeft besloten McCarthy in te zetten, ondanks een ander advies van medische staf van Ierland én Everton. De speler moet beschermd worden door zijn coach. Dat is gewoon niet gebeurd."

Het is de derde keer dat Koeman botst met O'Neill. Eind 2016 keerde McCarthy ook al geblesseerd terug naar Everton, nadat de Ierse bondscoach hem in de ogen van Koeman had overbelast. "Het is weer hetzelfde liedje", zei Koeman toen.