Eredivisie-icoon neemt na 19 jaar afscheid: Ik voel dat het goed is zo

Eredivisie-icoon neemt na 19 jaar afscheid: "Ik voel dat het goed is zo"

30-03-2017 13:05
4

De loopbaan van Jeffrey Leiwakabessy zit er bijna op. Via de officiële kanalen maakt NEC donderdagmiddag wereldkundig dat de 36-jarige linksback na afloop van dit seizoen zijn actieve carrière beëindigt. Leiwakabessy debuteerde in 1998 in het eerste elftal van de club. 

Na de zomer wordt het clubicoon toegevoegd aan de technische staf van het eerste elftal, valt er te lezen in een verklaring. "Na in totaal twaalf seizoenen en met meer dan 200 wedstrijden in het rood-groen zwart op zijn naam, zijn we ontzettend blij dat we Leiwa bij ons houden na zijn spelerscarrière", legt technisch manager Edwin de Kruijff uit. "Door hem toe te voegen aan de staf van het eerste elftal en de Voetbal Academie, kan Jeffrey een voorbeeldrol blijven spelen voor onze spelers en zijn carrière als trainer verder uitbreiden."

Leiwakabessy dankt zijn club voor alle mooie jaren. "Het is raar om er een punt achter te zetten maar ik voel dat het goed is zo. Nu is het tijd voor de volgende stap: mezelf ontwikkelen als trainer en staflid. Het is prachtig dat ik dat bij mijn club kan gaan doen." NEC laat weten dat de routinier, die ook voor onder meer VVV-Venlo en Alemannia Aachen speelde, in de zomer een speciaal afscheid krijgt.