'O mijn god, Robben eist inspraak in de benoeming van de nieuwe bondscoach'

'O mijn god, Robben eist inspraak in de benoeming van de nieuwe bondscoach'

30-03-2017 14:34
26

Henk Spaan denkt niet dat Arjen Robben enige vorm van inspraak krijgt bij de aanstelling van een nieuwe bondscoach. Eerder deze week zei de aanvoerder van Oranje dat hij graag wil meedenken over wie de opvolger wordt van Danny Blind. 

Spaan verbaast zich in Het Parool over de uitspraak van de Bayern München-ster. 'O mijn god, Arjen Robben eist inspraak in de benoeming van de nieuwe bondscoach. Ik waag een voorspelling: die inspraak krijgt hij niet', schrijft de columnist donderdag. 

'Kans verkeken: verloren van Bulgarije nadat Danny Blind naar München was gereisd voor advies van de vleugelspeler. Ik vind het woord vleugelspeler al genoeg zeggen: iets van vroeger toen Moulijn en Keizer nog schitterden. En Piet van der Kuil, Robbie Rensenbrink, Ryan Babel, Peter Hoekstra. Vleugelspelers, geen aanvoerders, geen jongens voor in de as. Heeft Pummy Bergholtz ooit inspraak geëist? Pierre Vermeulen? Tuurlijk niet.'

'Geboren vleugelspelers kennen hun plaats: aan de zijkant, krijt aan de schoenen, mondje dicht. Tegen Italië schijnt Robben via Frans Hoek aan Fred Grim de opdracht te hebben verstrekt Sneijder in te brengen. Wat hadden we nou afgesproken? Mondje dicht toch? Bij Bayern zitten ze alweer te schateren', besluit Spaan. 

No Poll