'Van der Vaart is de grootste ster hier, maar zo gedraagt hij zich niet'

'Van der Vaart is de grootste ster hier, maar zo gedraagt hij zich niet'

30-03-2017 16:49
17

Kees Luijckx heeft het uitstekend naar zijn zin in Denemarken. De Noord-Hollander speelt, na omzwervingen in Hongarije en Griekenland, bij subtopper SonderjyskE. In gesprek met ELF Voetbal laat de voormalige verdediger van onder meer Excelsior en NAC zijn licht schijnen over het Deense voetbal én over Rafael van der Vaart. 

Hoewel het fysieke aspect centraal staat in het Deense voetbal, kan 'voetballende verdediger' Luijckx daar uitstekend mee omgaan. "Ik sta ook mijn mannetje als verdediger. Ik ben vrij lang en schuw de stevige duels niet. En met mijn techniek en inzicht kan ik het verschil maken als verdediger. In Nederland heb ik geleerd de voetballende oplossing te zoeken. Dat wordt hier gewaardeerd."

Luijckx komt af en toe Rafael van der Vaart tegen, die momenteel bij FC Midtjylland actief is. Luijckx heeft lovende woorden over voor zijn landgenoot. "Hij is qua status en carrière nu ook de grootste ster in de Deense competitie, maar zo gedraagt hij zich niet. Voor het Deense voetbal is het mooi dat hij hier is. Ook voor de aandacht."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie