FC Twente breekt na dit seizoen met trainer: Kwam als een verrassing

FC Twente breekt na dit seizoen met trainer: "Kwam als een verrassing"

30-03-2017 20:04
7

FC Twente gaat niet verder met Paul Bosvelt. De 47-jarige oud-international is werkzaam als trainer van de beloften, maar mag niet verder bij de club.

"De mededeling om niet door te gaan kwam als een verrassing", zegt Bosvelt in een verklaring op de website van FC Twente. "Ik kan me niet vinden in een deel van de argumentatie. Toch kijk ik terug op een periode die turbulent, maar ook erg leerzaam was."

Bosvelt was coach van twee jeugdelftallen bij FC Twente alvorens hij dit seizoen aan de slag ging bij Jong FC Twente. Daarnaast is hij ook actief bij Jong Oranje. "Paul heeft een moeilijk seizoen met Jong FC Twente", legt algemeen directeur Jan van Halst uit. "We weten allemaal dat de chaotische zomer daarin een rol speelt. Desondanks hebben we besloten om na dit seizoen afscheid van Paul te nemen. Uiteraard danken wij hem voor zijn inzet en wensen hem veel succes in zijn verdere trainerscarrière."

Bosvelt was eerder als assistent-trainer werkzaam bij Go Ahead Eagles. Hij was als voetballer actief voor Go Ahead Eagles, FC Twente, Feyenoord, Manchester City en sc Heerenveen en speelde 24 interlands voor Oranje.