Opvallend advies voor Ajax-coach Bosz: 'Zet Ziyech in de spits'

Opvallend advies voor Ajax-coach Bosz: 'Zet Ziyech in de spits'

31-03-2017 07:40
13

Mocht Kasper Dolberg niet van de partij zijn tegen Feyenoord, dan zou Peter Bosz Hakim Ziyech in de spits moeten zetten. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. De kans bestaat dat de Deense spits verstek moeten laten gaan wegens een blessure.

'Hier maar eens een verrassende zet voor Bosz als Dolberg de Klassieker niet haalt: Ziyech een keer als spits/valse nummer 9', schrijft de ochtendkrant. 'Een typische 'kapstokspits' is hij natuurlijk niet. Maar wel: beweeglijk, slim en met gevoel voor het combineren met Klaassen. En: dan kan Donny van de Beek erbij op het middenveld, wat Ajax meteen wat extra fysieke kracht geeft. Want weten we het nog? In die eerste Klassieker won Feyenoord de slag op dat middenveld, waar El Ahmadi toen Ziyech opvrat.'

Het is de vraag of Bosz het advies van het AD over gaat nemen. Mocht Dolberg afhaken, dan is het waarschijnlijker dat Bertrand Traoré de positie van de Deen overneemt. Dat zou betekenen dat de kans op speelminuten voor Justin Kluivert een stuk groter wordt. Bosz kan ook nog kiezen voor Mateo Cassierra in de punt van de aanval. De Ajax-coach zal in ieder geval een spits moeten kiezen die een goal kan maken, want tegen Feyenoord strijdt Ajax voor de laatste titelkansen. De achterstand is zes punten.