Van Halst snapt KNVB niet: 'Het was een kwestie van slikken of stikken'

Van Halst snapt KNVB niet: 'Het was een kwestie van slikken of stikken'

31-03-2017 08:00
18

Omdat het Nederlandse voetbal steeds verder afzakt, vindt Gertjan Verbeek het 'raar' dat FC Twente niet mee mag doen aan de play-offs om een plekje in Europa. De club is wegens financieel wanbeleid voor de duur van drie jaar uitgesloten van Europees voetbal.

"Het is raar dat FC Twente niet mee mag doen aan de play-offs", zegt Verbeek tegen TC Tubantia. "Het is terecht dat ze gestraft zijn en ook dat ze Europa niet in mogen, maar de sterkste ploegen moeten meedoen aan de play-offs. Het gaat erom dat er weerstand is tijdens de wedstrijden, dat de beste tegen de beste spelen. Nu mag de nummer negen meedoen, maar die heeft een matig seizoen gedraaid, anders sta je niet op die plek. Dat vind ik niet kunnen."

Jan van Halst, technisch directeur van Twente, sluit zich daarbij aan. "Ik ben het helemaal eens met Gertjan Verbeek. De hoogst geklasseerde ploegen horen in de play-offs te spelen, want dat zijn de beste teams van het seizoen. En die moeten met elkaar duelleren. Daar heeft het totale voetbal belang bij. Natuurlijk speelt eigen belang een rol, maar wij hebben dat standpunt al na een paar weken competitie bij de KNVB neergelegd en toen wisten we nog niet dat we nu op deze plek zouden staan. Maar de bond gaf ons nul op het rekest."

"Of Twente zich niet te gemakkelijk bij de straf heeft neergelegd? Ik kan daar niet over oordelen, want ik zat destijds niet bij de club. Wat ik heb gehoord is, dat het een kwestie van slikken of stikken was. Het opvallende was wel dat er geen beroep mogelijk was", aldus Van Halst.