Armenteros: Ik zat zó slecht in mijn vel dat ik zei: ik kap ermee

Armenteros: "Ik zat zó slecht in mijn vel dat ik zei: ik kap ermee"

01-04-2017 11:53
3

Samuel Armenteros blijft sc Heerenveen voor altijd dankbaar, ook al kreeg hij in Friesland geen kans. De Zweed wijst met een beschuldigende vinger naar Trond Sollied. Armenteros speelt zaterdagavond met Heracles Almelo tegen zijn voormalige werkgever.

Armenteros kwam op zestienjarige leeftijd naar Heerenveen. Hij ontwikkelde zich goed, met als kroon op zijn werk de topscorertitel in de beloftencompetitie. Af en toe kreeg de Scandinaviër speeltijd in het eerste. Maar toen werd Sollied trainer in het Abe Lenstra Stadion.

"Wat ik ook deed – het was kennelijk niet goed genoeg voor hem", zegt Armenteros in de Leeuwarder Courant. "Sollied gaf vertrouwen aan een kleine groep spelers. De rest hoorde er niet bij. Ik heb dat nergens anders op zo’n manier meegemaakt en weet dat veel jongens zich hetzelfde voelden als ik: ze werden niet gewaardeerd."

Het ging hem niet in de koude kleren zitten. "Ik trainde, maar wist niet waarvoor ik het deed. Ik wilde mijn contract dan ook niet verlengen. De reactie van de club: Samuel is een moeilijke jongen. En ik moest voor straf als wisselspeler met de A1 mee."

Armenteros vervolgt: "Dan bestaat die voetbaldroom niet meer, maar kom je de realiteit tegen: je zit als jongen in het buitenland, zonder perspectief, je familie en vrienden. Ik zat zó slecht in mijn vel dat ik zei: ik kap ermee. Ik weet nog dat Jan de Jonge (jeugdtrainer, red.) naar me toekwam en zei dat ik per direct mocht vertrekken. Het enige wat ik voelde was opluchting. Ik mocht naar huis, naar mijn moeder."

Ondanks de tegenslag heeft Armenteros het opgered als profvoetballer. "Weet je wat het is? Dat één of twee mensen het niet in je zien zitten, betekent niet dat de hele club slecht is. Want vergis je niet. Ik heb ook veel warme mensen leren kennen bij Heerenveen en er mooie tijden meegemaakt. Heerenveen blijft voor mij altijd speciaal."