Chelsea verliest in eigen huis en ziet Spurs inlopen; frustratie op Old Trafford

Chelsea verliest in eigen huis en ziet Spurs inlopen; frustratie op Old Trafford

01-04-2017 17:57
5

Tottenham Hotspur, de nummer twee van de Premier League, is zaterdag drie punten ingelopen op koploper Chelsea. The Blues gingen in eigen huis verrassend onderuit tegen laagvlieger Crystal Palace. Spurs - met Vincent Janssen in de spits - pakte de volle buit bij Burnley. 

Chelsea  - Crystal Palace 1-2
Koploper Chelsea dacht een simpele middag tegemoet te gaan tegen Crystal Palace, zéker nadat Cèsc Fabregas al in de vierde minuut voor de 1-0 had gezorgd. De Spanjaard scoorde op aangeven van Eden Hazard. Het liep echter helemaal anders voor de formatie van manager Antonio Conte. Snel na de openingstreffer maakte Wilfried Zaha gelijk. 

Wedden

Meer odds

Direct daarna ging het zelfs helemaal mis. Palace-spits Christian Benteke doemde op voor Thibaut Courtois en was trefzeker met een heerlijk stiftje. Chelsea had daarna nog tachtig minuten de tijd om iets aan de achterstand te doen. Dat lukte niet meer. 

Burnley - Tottenham Hotspur 0-2
Spurs profiteerde optimaal van het puntenverlies van de stadgenoot. Burnley werd in eigen huis met 2-0 verslagen. De doelpunten vielen pas na de pauze. Eric Dier (na een corner van Christian Eriksen) en Heung Min Son (in de 73e minuut ingevallen voor Janssen) maakten het verschil namens de gasten. De achterstand van Tottenham op Chelsea bedraagt nog zeven punten, met negen competitieduels te gaan. Domper voor de nummer twee van de Premier League was het geblesseerd uitvallen van zowel Victor Wanyama als Harry Winks.  

Manchester United - West Bromwich Albion 0-0
De fans van Manchester United verlieten Old Trafford zwaar gefrustreerd. Tegen het stugge West Bromwich Albion, dat twee weken geleden nog van Arsenal won, werd er niet gescoord: 0-0. United miste de geschorste Zlatan Ibrahimovic overduidelijk. Daley Blind zat negentig minuten op de bank. Door de remise liet de ploeg van manager José Mourinho na om in te lopen op nummer vijf Manchester City. Het verschil is vier punten. 

Overige uitslagen
Hull City - West Ham United 2-1
Watford - Sunderland 1-0
Leicester City - Stoke City 2-0